Å kalle fakta for konspirasjonsteorier er kontraproduktivt.

Å kalle fakta for konspirasjonsteorier er kontraproduktivt

Dette er ikke journalistikk men politisk aktivisme.

/

Transit magasin gjør seg selv en bjørnetjeneste når de velger å ukritisk slippe til Bente Pihlstrøm og Gerd Johnsen med falske anklager mot Legatum Publishing om at vår publikasjon Old Europe Stop The Great Replacement fremmer konspirasjonsteorier.

Å kalle fakta for konspirasjonsteorier er kontraproduktivt.

Et velfungerende samfunn er avhengig av høy tillit mellom landets medier, den fjerde statsmakt, og befolkningen. Dårlig og ensidig journalistikk ødelegger denne tilliten. Enhver person som har besøkt en vest-europeisk storby de siste årene ser med egne øyne at sammensetningen av befolkningen er i sterk endring.

Når vestlige politikere fremmer økt innvandring for å bøte på eldrebølgen, er det likegyldig om man kaller fenomenet for “utskiftningsmigrasjon” (oversatt fra engelsk), slik FN gjør, eller om man kaller det for “Den store utskiftningen”, slik vi og Camus gjør. Fenomenet som beskrives er et statistisk faktum: at etniske europeere utgjør en stadig mindre andel i sine respektive hjemland. Som redaktør av Old Europe Stop The Great Replacement, ble jeg overrasket over hvor godt statlige og offentlige kilder allerede har dokumentert den demografiske endringen.

Boken står på egne ben. Her må jeg som redaktør påpeke at det ikke på noe sted hevdes at utskiftningsmigrasjonen er et resultat av en konspirasjon med onde bakenforliggende hensikter, noe som Pihlstrøm eller Johnsen hadde visst om de virkelig hadde lest boken. Grunnen til at vi som forlag besluttet å utgi denne boken, er at vi mener den er et relevant og viktig bidrag til samfunnsdebatten.

Hva angår “konspirasjonsteorier”, skal jeg være den første til å påpeke at det finnes teorier om konspirasjon innen deler av høyresiden, og jeg har tatt et oppgjør med dette på min blogg for over to år siden:

Dissidentbevegelsen må ta et oppgjør med dette «Grand Conspiracy» synet på verden. En slik tolkning av verden er ikke hensiktsmessig, fordi det gjør at man ikke ser den faktiske maktdynmaikken som foregår. Slike teorier om en stor konspirasjon gjør at man ender opp med feil analyse av verden og trekker dermed også feile konklusjoner.

Grunnleggeren av forlaget vårt, Tore Rasmussen, har også gjort rede for sitt syn på  “Den store utskiftningen”, og anklagene om konspirasjonsteorier rundt dette, er publisert i et lengre leserinnlegg hos Document den 22. januar i år.

Det er påfallende at Transit magasin, i en sak skrevet av to journalister og en researcher, ikke greide å finne frem til Rasmussens og mitt syn på dette temaet — i en artikkel hvor anklager om å spre nettopp konspirasjonsteorier står sentralt. Dette svekker Transit magasin og John Færseth sin troverdighet. Man ender opp i en diskusjon om “kjemper og vindmøller”, heller enn sakens kjerne, som er den demografiske utviklingen i Europa.

En annen interessant observasjon er at Res Publica, som i siste instans er eid av LO, finner det opportunt å gå til angrep på vårt lille forlag. Å dra opp facistspøkelset og angripe oss, er nok mer samlende for Johnsens flokk, enn å ta den vonde debatten om hvorfor LO ikke makter å stå opp mot overnasjonale strukturer som truer norske arbeidsplasser — og velferden til norske arbeidere.

At Humanist forlag, som eies av Human-Etisk Forbund, ønsker å nekte oss organisasjonsfrihet, er heller ikke så overraskende. Deres dogmatiske og blinde tro på såkalte liberale verdier, gjør dem nesten programforpliktet til å angripe alle som beveger seg utenfor deres stadig smalere meningskorridor.


Med dette utspillet kaster Transit magasin, Res Publica og Humanist forlag masken og viser sin hykleriske inkonsistens. De er akkurat så liberale som de ønsker å være når det passer dem selv.

Transitt Magasin avviste dette tilsvaret.


Bjørn Christian Rødal